Natàlia Picó Azanza

Llicenciada en Psicologia (1999) per la Universitat de Barcelona (UB). Màster en Neuropsicologia Clínica (1999-2002) del programa de postgrau del Departament de Psiquiatria i Psicologia Clínica de la Universitat de Barcelona (UB). També compta amb el Diploma en Estudis Avançats (DEA) en Neurociències per la UB (2008) i l’Acreditació Professional de Psicòloga Experta en Neuropsicologia Clínica pel Consell General del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (2006), així com amb l’Acreditación Nacional de Psicología Experta en Neuropsicología Clínica pel Consejo General de Colegios Oficiales de Psicólogos de España (2017).

Experiència professional i docent

Des de 1999 fins a l’any 2003 va treballar com a psicòloga al Centre de Psiquiatria i Psicologia Clínica fent intervenció amb pacients amb Trastorns de l’Aprenentatge. Alhora, va realitzar la residència des de l’any 1999 fins a 2003 a l’Institut Guttmann Hospital de Neurorehabilitació dintre de la formació del Màster en Neuropsicologia Clínica. Posteriorment, entre 2003 i 2006 va continuar col·laborant a l’Institut Guttmann en beques d’investigació en projectes dirigits a persones amb dany cerebral congènit i adquirit desenvolupant tasques d’avaluació, elaboració i aplicació de programes de rehabilitació cognitiva en pacients amb dany cerebral tant en adults com infantil i adolescent. Des de 2007 fins a l’actualitat treballa com a experta en neuropsicologia clínica a la Fundació Institut de Psicologia.

És docent habitual en el Màster Universitari en Rehabilitació Neuropsicològica i Estimulació Cognitiva a l’Institut Guttmann. Des de la Fundació Institut de Psicologia col·labora com ha tutora externa de pràctiques acadèmiques amb alumnes que cursen el títol de Grau en Psicologia en diferents universitats.

Llibres seleccionats

  • Enseñat, A.; Picó, N.; Pulido, A. (2015) Neuropsicología escolar. Dins de: Enseñat Cantallops, E.; Roig Rovira, T.; García Molina, A (eds.) Neuropsicología pediátrica. Barcelona: Editorial Síntesis, S.A.
  • Enseñat, A.; Pulido, A.; Picó, N. (2012) Disfunción ejecutiva en niños y adolescentes con daño cerebral adquirido. Modelos de intervención. Dins de: Tirapu Ustarroz, J.; García Molina, A.; Ríosa Lago, M.; Ardila Ardila, A. (eds.). Neuropsicología de la corteza prefrontal y las funciones ejecutivas. Barcelona: Viguera Editores, S.L.
  • Enseñat, A.; Picó, N. (2011) Evaluación y rehabilitación neuropsicológica infantil. Dins de: Bruna, O.; Roig, T.; Puyuelo, M.; Junqué, C.; Ruano, A. (eds.). Rehabilitación Neuropsicológica. Barcelona: Elsevier Masson, S.L.
  • Enseñat, A.; Pulido, A.; Picó, N. (2011) Daño cerebral adquirido en la infancia. Evaluación y rehabilitación neuropsicológica. Dins de: Artigas-Pallarés, J.; Narbona, J. (eds.) Trastornos del neurodesarrollo. Barcelona: Viguera Editores, S.L.
  • Enseñat, A.; Gómez, A.; Picó, N. (2011) Aspectos forenses en los traumatismos craneoencefálicos. Dins de: Jarne, A.; Aliaga, A. (eds.) Manual de Psicología Forense. Barcelona: Herder Editorial S.L.

Assignatura