Esther Trepat de Ancos

Formació

Diplomada en Magisteri (1988) i llicenciada en Psicologia (1996) per la Universitat Autònoma de Barcelona.  Màster en Psicologia Clínica i de la Salut per l’Institut Superior d’Estudis Psicològics (1997) i Doctora en Psicologia per la UAB (2014). Ha cursat diferents estudis de postgrau: Diplomat en Estudis Superiors Especialitzats en Psicopatologia (UAB), Expert Universitàri en Teràpia de Parella (Universitat de Girona), postgrau en Transtorns de l’Espectre Autista i Màster en iniciació a la Investigació en Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic (UAB). És també Terapeuta cognitivoconductual acreditada per l’Associació Europea de Teràpia del Comportament i la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del comportament. També compta amb el diploma en Estudis Avançats (DEA) en Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic per la UAB.

Experiència professional i docent

Esther TrepatDes de 1988 és professora en diferents escoles d’Educació Infantil i Primària. Va ser psicòloga interina del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya entre 1996 i 1999. Entre 1999 i 2005 va ser directora de les escoles d’Educació Infantil i Primària i del centre de Secundària Ramon Fuster, de la Fundació Collserola. A partir d’aquell any passà a dirigir la Fundació Institut de Ppsicologia de Barcelona.

És docent habitual de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques, Societat Catalana de Psiquiatria i Psicologia Infanto-juvenil de Catalunya, en les sessions clíniques sobre el Tractament Cognitivoconductual per a socis i per a la formació de psiquiatres residents. També és docent habitual de cursos de formació per a professors de la Fundació Collserola.


Projectes de recerca seleccionats

  • Factores psicológicos de vulnerabilidad a la psicopatología en niños de edad preescolar. Projecte I+D. Data de concessió: 2009.
  • Reducción de factores de riesgo de problemas relacionados con la alimentación y el peso en estudiantes de secundaria mediante un programa preventivo administrado por agentes naturales: proyecto MABIC. Projecte d’investigació I+D. Data de concessió: 2009.Autora de diferents materials i publicacions en l’àmbit de la prevenció de conductes de risc i autora de diferents articles d’investigació sobre els problemes de conducta i la prevenció de problemes relacionats amb l’alimentació.