Ana Martina Greco

Llicenciada en Ciències de l’Educació per la Universitat de Buenos Aires (Argentina), obtenint la Menció d’Honor. Màster de Recerca en Comportament i Cognició a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona.

Experiència professional i docent

L’any 2008 va començar a treballar com a mestra d’Educació Primària, interessant-se particularment per l’educació inclusiva. Després d’uns quants anys d’experiència docent i en l’àmbit educatiu a Argentina i altres països va realitzar el Curs d’Especialització en Educació Inclusiva: Atenció a la Diversitat, a la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona. El seu interès actual se centra en l’estudi del rol social de l’Educació en la protecció infantil i adolescent, el que l’ha portat a especialitzar-se en la recerca sobre victimització infantil i adolescent.

Actualment està duent a terme, com a tesi doctoral, una recerca sobre la detecció, la prevenció i la conscienciació del fenomen de la victimització infantil a les escoles, dirigida per la Dra. Noemí Pereda Beltrán, havent guanyat una beca pre-doctoral (Fi-2018) per a dur a terme el seu treball de recerca. És investigadora del Grup de Recerca en Victimització Infantil i Adolescent de la Universitat de Barcelona on ha desenvolupat un diagnòstic de la detecció i notificació de casos de victimització infantil i adolescent a les escoles de Barcelona, ha dut a terme sessions de formació amb diferents públics, ha participat en estades i ha col·laborat en recerques, publicacions, traduccions i en l’elaboració d’instruments de mesura. És membre del comitè científic de The International Education and Learning Review i revisora de la revista Primary Healt Care. Paral·lelament, continua exercint com a educadora, combinant així la seva carrera acadèmica amb l’aplicació dels seus estudis i projectes a la realitat de la infància i l’adolescència com a voluntària de la Fundació ASPASIM (atenció a la discapacitat psíquica).

Projectes de recerca seleccionats

  • La prescripció dels delictes sexuals amb infants víctimes: Una anàlisi multidisciplinària. Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Durada: 2017-2018. Directors del projecte: Dr. Víctor Gómez Martín i Dra. Noemí Pereda.
  • Best practice in long-term forensic psychiatric care. Programa: Cost Action ISI302. Data de concessió: 2017.
  • La detecció i la notificació de la victimització infantil i adolescent a les escoles de Barcelona. Institució finançadora: Ministerio de Educación, Cultura y Deportes. IP: Ana Martina Greco. Data de concessió: 2015.
  • La educación secundaria en un escenario de reformas: una aproximación etnográfica. Directora del projecte: Dra. Flora Hillert. Institució finançadora: Instituto de Investigación en Ciencias de la Educación. Facultad de Filosofía y Letras. Universidad de Buenos Aires (Argentina). Data de concessió: 2013.

Articles seleccionats

  • Barroso, R.; Pham, T.; Greco, A.M.; Thibaut, F. (premsa). Challenges in the treatment of sex offenders. Dins de: Vollm, B.; Braun, P. (eds.) Long stay in forensic psychiatric care. Clinical and ethical challenges. UK: Springer.
  • Greco, A.M.; Guilera, G.; Pereda, N. (2017). School staff members experience and knowledge in the reporting of potential child and  youth victimization. Child Abuse & Neglect, 72, p. 22-31.
  • Hillert, F.; Galdopórpora, N.; Greco, A.M.; Ingénito, P.; Lewinsky, V.; Luchansky, A.; Reisin, M. (2013). La educación secundaria en un escenario de reformas. Los sentidos culturales en una aproximación etnográfica. Revista del Instituto de Investigación en Ciencias de la Educación, 33, p. 9-26.

Assignatures