El valor de la intel·ligència emocional

HABILITATS PER TRIOMFAR

Emocions amb intel·ligència

Gestionar l’estat d’ànim ja es valora més que el coeficient intel·lectual

Javier Ricou

La intel·ligència emocional és un valor en alça en el món laboral. Els bons treballadors ja no es mesuren només pel coeficient intel·lectual. Els empleats capaços de gestionar les seves emocions a la feina tenen moltes més possibilitats de prosperar que els que destaquen únicament per la intel·ligència intel·lectual. O dit d’una altra manera, ser llest (col·loquialment, tenir coco) no sempre és sinònim d’èxit, mentre que tenir habilitats per desplegar amb intel·ligència les emocions sí que obre moltes més portes de les que es creia i ajuda a accelerar els ascensos laborals.

Com es llegeix tot això? La base de la intel·ligència emocional reposa en la capacitat i habilitat per gestionar els sentiments propis i aliens. Saber identificar a tota hora el nostre propi estat d’ànim i també interpretar el de totes les persones que ens envolten. Lectures que faran sempre més fàcil prendre decisions. Quan es va encunyar per primera vegada aquest terme (en un llibre publicat el 1995 per Daniel Goleman) la teoria d’aquest reconegut psicòleg va sorprendre perquè va situar, parlant de cursa competitiva a la feina, les emocions de les persones en un estadi superior al del coeficient intel·lectual.

Dues dècades després aquesta teoria no només ha estat acceptada, si no que ha quedat més que ratificada en un dels estudis més complets duts a terme fins ara sobre intel·ligència emocional. Una investigació feta als Estats Units i publicada a la revista Journal of Vocational Behaviorha resultat ser molt revelador. Segueix la trajectòria, al llarg de deu anys, d’universitaris escollits una dècada enrere per les seves aptituds intel·lectuals i emocionals. La conclusió és aclaparadora: aquells que van mostrar més intel·ligència emocional han prosperat més als seus llocs de treball que els escollits pel seu alt coeficient intel·lectual.

Així que no és estrany que moltes empreses estiguin modificant les tècniques de selecció de personal. Tal com escriu en un dels seus últims llibres sobre aquest tema Sophie Martineaud, el coeficient intel·lectual, tan utilitzat en les avaluacions de selecció de talent, ja comença a ser una tècnica obsoleta. I això passa després que s’hagi constatat que només el vint per cent dels factors que determinen l’èxit laboral i personal es relacionen amb la capacitat cognitiva, mentre que el vuitanta per cent restant es refereix a les habilitats de la persona per desplegar la intel·ligència emocional.

Mireia Cabero, psicòloga, coachi professora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), comparteix aquesta teoria. “Saber gestionar les emocions a la feina ajuda el treballador a ser més creatiu i resolutiu, a més de reduir el risc de patir estrès”, afirma.

Qui no voldria ajudar algú segur de si mateix, emocionalment equilibrat i sempre empàtic amb les emocions de les persones que l’envolten?, es pregunten els investigadors de l’estudi publicat a la revista Journal of Vocational BehaviorEn qualsevol ambient laboral, els treballadors capaços de posar nom al seu estat d’ànim (no és el mateix estar cansat, que estressat o ansiós) i que tenen a més habilitats per detectar, en qualsevol moment, els estats d’ànim dels seus companys “ho tenen tot de cara a l’hora de proposar iniciatives, motivar els seus equips o influir en els comportaments d’altres persones” recull aquest estudi fet als EUA.

LLEGIR MÉS…